sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Noitia, kalloja, vedenhenkiä: Maaginen matkaopas Pohjanmaalle

Riina Peltonen: Noitia, kalloja, vedenhenkiä - Maaginen matkaopas Pohjanmaalle
kuvitus: Mervi Heikkilä
141 s., Haamu-kustannus 2021

En tiedä miten on mahdollista, että minulta on aiemmin mennyt ihan ohi tämä Riina Peltosen kirjoittama toisenlainen matkaopas Pohjanmaalle, sillä kaikki kansanperinteeseen liittyvät uskomukset kiinnostavat minua jo ihan lähtökohtaisesti. Tämä oli todella kiinnostava löytö, kiitos vinkistä kollegalle!

Noitia, kalloja, vedenhenkiä: Maaginen matkaopas Pohjanmaalle pitää sisällään kymmenen erilaista kohdetta, joihin liittyy myyttisiä ja jännittäviä tarinoita. Kohteisen joukossa on niin luontokohteita kuin raunioita ja muinaisjäännöksiäkin. Itselle kohteista ainoa tuttu oli Isonkyrön Leväluhta, jossa olen muutama vuosi sitten käynytkin,

Riina Peltonen herättää kirjassaan kiinnostavalla tavalla henkiin niin todellisen historian kuin kansantarinat myytteineen. Kirjan luettuani jäi fiilis, että olisipa kiva kesällä hieman ajella maakunnassa ja käydä tutustumassa reitille osuviin kohteisiin, joten siinä mielessä matkaopas on varsin kuvaava sana tälle kirjalle. Hauskaa, että näitä paikallisia tarinoita on kerätty tällaiseksi helposti lähestyttäväksi ja sujuvalukuiseksi kirjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.