maanantai 27. helmikuuta 2023

Evil Thing: A Villains Graphic Novel

Serena Valentino: Evil Thing - A Villains Graphic Novel
illustrated by Arielle Jovellanos
119 s., Disney Hyperion 2021

Viime keväänä kiinnostuin Cruella de Vilin hahmosta. Luin silloin pari hänestä kertovaa kirjaa, katsoin elokuvan ja lopulta luin myös Dodie Smithin alkuperäisen 101 dalmatiankoiraa -kirjan. Sarjakuvaromaani Evil Thing kuitenkin jostain syystä odotti hyllyssäni lukuvuoroaan lähes vuoden. Pidin tästä niin paljon, että lukisin mielelläni lisää näitä Disneyn pahiksista kertovia sarjakuvia. En äkkipäätä löytänyt näitä enempää, vaikka sarjakuvaromaaneja on kai suunniteltu ilmestyväksi lisääkin.

Evil Thing kertoo oman versionsa Cruellan lapsuudesta ja nuoruudesta sekä niistä seikoista, jotka tekivät hänestä häikäilemättömän ja ilkeän ihmisen. Versio poikkeaa aiemmin lukemistani, vaikka yhtäläisyyksiäkin on. Itse pidin tätä ehkä surullisimpana ja ahdistavimpana tulkintana, sillä Cruellaa muovanneet epäoikeudenmukaisuus ja vallankäyttö tulevat niin näkyvästi esille. Hyväsydäminen ja kiltti tyttö muuttuu vähitellen ailahtelevaiseksi nuoreksi naiseksi, joka lopulta lipuu kuilun reunan yli.

Evil Thing on kiinnostava ja sujuvasti etenevä sarjakuva, jonka grafiikasta pidin kovasti. Punasävyinen kuvitus pitää sisällään yksityiskohtia, vaikka yleisilme onkin pelkistetty. Hahmot on kuvattu ilmeikkäästi ja tapahtumien ajankuva välittyy hienosti miljööstä ja hahmojen pukeutumistyyleistä ja kampauksista. Kuvat täydentävät tekstiä, kuten sarjakuvassa kuuluukin. Mielestäni oikein onnistunut ja todella hieno kokonaisuus.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kuulemma tämä kirjailija on julkaissut New York Timesissa näitä Disney-tarinoitaan, joten toivon tosiaan, että niistä tehdään lisää sarjiksia ☺

      Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.