maanantai 20. helmikuuta 2023

Uskollinen naapuri

Keigo Higashino: Uskollinen naapuri
9h 18min., Punainen silakka 2020
alkup. Yogisha X no Kenshin, 2005
suom. Raisa Porrasmaa
lukija: Juhani Rajalin

Kuuntelin vastikään Keigo Higashinon maagisesta realismista ammentavan romaanin Namiyan puodin ihmeet. Pidin siitä siinä määrin, että otin kuunteluun hänen ensimmäisen suomennetun teoksensa Uskollinen naapuri. Täytyy sanoa, että olipas todella mielenkiintoinen ja terävä dekkari.

Uskollinen naapuri on dekkari, jossa syyllinen selviää heti alkuunsa. Kiinnijäämisen välttämiseksi punotaan kuitenkin älykäs juoni, jonka koukkujen kuunteleminen oli kerrassaan nautittavaa.

Yksinhuoltaja Yasukon elämä menee uusiksi, kun väkivaltainen ex-mies saapuu hänen ovelleen jälleen kerran rahaa vaatimaan. He ajautuvat sanaharkkaan ja tappeluun sillä seurauksella, että mies kuolee. Pian ovelta kuuluu toinen koputus, kun naapurin hiljainen älykkö saapuu tarjoamaan apuaan. Poliisi selvittää tapahtumia, mutta palaset eivät vain osu kohdalleen. Ilmeisimmällä epäillyllä eli Yasukollakin on pitävä alibi, kiitos uskollisen naapurin.

En muista aikaisemmin lukeneeni tällaista dekkaria. On jotenkin metkaa samaan aikaan tietää syyllinen, mutta kuitenkin hämmästellä rikoksen peittelyn kaikkien yksityiskohtien nerokkuutta. Pidin melko tavalla tuosta hiljaisesta ja älykkäästä naapurista, joka paljastui niin paljon enemmäksi kuin alussa vaikutti. Taidan kuunnella piakkoin myös tämän teoksen itsenäisen jatko-osan Myrkyllinen liitto.

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaakin kiinnostavalta! Pidän dekkareista mutta olen vähän jumittunut pohjoismaisiin dekkareihin. Pitääkin ottaa tämä nyt luvun alle. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löysit blogistani lukuvinkin! ☺

   Poista
 2. Tämä teos oli suorastaan erinomainen! Pidin todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonottelen parhaillaan jatko-osaa e-kirjaston jonossa. Toivottavasti se vapautuu pian!

   Poista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.