lauantai 27. toukokuuta 2023

Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella

Kirsi Pehkonen: Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella
287 s., Karisto 2023
kannen kuva: Petri Jauhiainen
kansi: Saana Nyqvist 

Minulle yhdeksi kevään odotetuimmista kirjoista on muodostunut Kirsi Pehkosen uusi Jylhäsalmi-kirja, joka tuo aina tullessaan ihanan kesäfiiliksen. Tulevana syksynä ilmestyy ensimmäinen talvinen osa tähän sarjaan, joten tänä vuonna sarjan faneja hemmotellaan oikein tuplasti.

Jenni Väätäisen elämä on muutoksessa, kun pitkä parisuhde päättyy ja muuttokuorma matkaa takaisin lapsuudenkotiin, jonne Jenni perustaa väliaikaisen tukikohtansa. Hän ei oikein tiedä minne on menossa ja mitä elämältään haluaisi. Keikkahommat terveyskeskuksessa ja isän taksissa pitävät leivässä, mutta eivät houkuta loppuelämän ammatteina. Kuin tilauksesta Jenni saa uuden työtarjouksen ja yllättäen kesäksi löytyy myös asuinpaikka ja kananhoitohommia toisaalta Jylhäsalmelta. Omaa piristystään tuo paikkakunnalle ilmaantunut mystinen motoristimies, vaikka Jenni ei yhtäkään miestä riesakseen haluakaan.

Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella on samanlaista taattua maalaisromanttista viihdettä kuin sarjan aiemmatkin osat. Sarjan miljöö on vain niin kertakaikkisen ihana, että sieltä ei haluaisi lähteä lainkaan pois. Syksyllä onneksi nähdään taas, niin ei tarvitse odottaa kokonaista vuotta!

6 kommenttia:

 1. Olen niin samaa mieltä kanssasi siitä, että näistä tulee ihana kesätunnelma! Minulla on parhaillaan kesken tämä uusin, ja olen tykännyt siitä(kin) kovasti! En tiedä, oletko lukenut Anu Joenpolven Rantakylä-sarjaa, mutta siinä on samanlaista lämminhenkistä fiilistä, ja suosittelen tutustumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin lukemaan Rantakylän ekaa osaa silloin kun se ilmestyi, mutta jotenkin se ei vienyt mennessään. Olisin muuten voinutkin tykätä, mutta muistaakseni lauserakenne tuntui jotenkin töksähtävältä ja se häiritsi liikaa ':D

   Poista
 2. Minusta tämä uusin Jylhäsalmi-kirja ei ollut sitä, mitä siltä odotin. Ehkä se johtuu siitä, että yli puolet kirjan alusta kertoo kukista ja ja kanoista. Se romantiikka ja ihmissuhteet on vasta kirjan viimeisillä sivuilla. Tämä kirja oli minulle kyllä pettymys. Edellinen kirja, joka kertoi eläinlääkärin kesäpestistä oli aivan erilainen kuten olivat aimmatkin kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tässä Jylhäsalmille tyypillistä romantiikkaosuutta sai odottaa huomattavasti paljon pidempään kuin aiemmissa kirjoissa.

   Poista
 3. Hei!
  Pääsit kommentillasi Suuren Suomalaisen Kirjakerhon lehteen nro 8/23.
  Siis tämä: "Jylhäsalmi-sarjan uuden osan ilmestyminen alkaa olla jo kevään tai kesän merkki. etc...."

  VastaaPoista

Kommenttien sanavahvistus on käytössä roskapostin välttämiseksi.